Etiketler

22 Temmuz 2016 Cuma

PBAB gezi planı

Herkese merhaba!

İleriye yönelik plan yapmayı sevenler, artık plan yaparken 2 kere 4 kere zilyon kere düşünüyorsunuz değil mi? 43 gün sonra yurtdışına gidiciğiz. OHAL sebebiyle yurtdışı çıkışlarında titizlikle kontrol edileceksiniz diye mailler geldi. Aşağıdaki gibi;
OHAL sebebiyle yurtdışı çıkışlarda uygulanmaya başlayan prosedürlerde elimize ulaşan ilk bilgilendirme aşağıda dikkatinize sunulmuştur.
*Normal pasaportlu vatandaşlara pasaport kontrolü sırasında yaptıkları iş sorulmakta olup bunu kanıtlayacak bir belge istenmektedir. Yanlarında mutlaka işyeri kimliği veya işyerinden alınmış bir yazı ve sgk dökümü olması gerekmektedir.
 Emekli yada bağkura bağlı yolcuların yanına mutlaka SGK dökümünüzün olması gerekmektedir.

 Eğer kamu çalışanı iseniz yanınızda mutlaka çalıştığınız kuruma ait bir yazı ve yazıda da "yurtdışına çıkmasına mani bir durumu yoktur" ibaresinin kesinlikle yer alması gerekmektedir.
 Yeşil pasaportlu olup aktif olarak kamuda çalışan kişiler havalimanlarında önce vize ihlal bölümüne (AHL için G kontuarının arkasında bulunan) gitmeleri gerekmektedir. Burada GBT araştırması yapıldıktan sonra seyahat  edecek kişilerden bilet, pasaport ve çalıştığı kurumdan alınmış "yurtdışına çıkmasına mani bir durumu yoktur" yazısının ıslak imzali hali istenmektedir. İşyeri yazısında bu ibare yer almayanların uçuşuna izin verilmeyeceği ısrarla belirtiliyor. Tüm evraklar tam ise, uçmasına izin veriliyor.
 Yeşil pasaportlu emekliler ise; yine önce vize ihlal bölümüne gitmesi gerekmekte olup pasaport ve biletlerini ibraz etmeleri gerekmektedir. GBT araştırması sonucunda herhangibir sorun yok ise uçmalarına izin verilmektedir.
  Asker emeklilerinin GBT'si için ise ayrı bir bölüm ile iletişime geçilmekte ve yapılan araştırma sonucunda herhangibir sorun çıkmaz ise uçmalarına izin verilmektedir.


Tüm bu prosedürler vakit alan işlemler olduğundan, yolcularınıza mutlaka havaalanına uçuştan en az 4 saat önce gitmelerini hatırlatmanızı rica ederiz.
(SGK dökümlerinizi e-devlet şifresi ile SGK portalına girerek  4a Hizmet Dökümü kısmından alabilirsiniz.)
 Tamam alırız da, bu sefer de pimpirikli eşim havaalanların korkar oldu. Korkmamak elde değil? Napalım hayatımızı evimize sinerek de geçirecek değiliz ya !

Berlin-Amsterdam-Brüksel-Paris gezi planımı açıklıyorum:

1) Uçak yolculuğunda tercihimiz şimdiye kadar hep Pegasus oldu, uygun bilet fiyatları sebebiyle. Bursa'dan Sabiha Gökçen'e 30tl'ye kalkan otobüslerle gidiliyor.Otobüs toplamda gidiş dönüş:120tl

2) En ucuz gidiş bilet fiyatı İst-Paris 107tl, dönüşte de Berlin 182tl olması sebebiyle gidişi Paris'e yaparak sehayati başlatıp, dönüşü Berlin'de bitirmeyi planlıyorum. Uçuş toplamda:578tl

3) Her şehirde 2'er gece kalırsam şimdiden Booking.com'dan listeme eklediğim otellerden bazıları:
Berlin'de 388tl , Amsterdam'da 556tl , Brüksel'de 324tl , Paris'te 456tl 'ye bulduğum 2'er gece 2 kişilik fiyatlar ile konaklama toplamda:1724tl

4) Şehirler arası en ucuz otobüslerle gidiliyor şimdilik araştırdığıma göre.
Berlin-Amsterdam arası Polskibus ile iki kişi yolculuk      :195tl
Amsterdam-Brüksel arası Megabus ile iki kişi yolculuk     :    8€-26tl
Brüksel-Paris arası Ouibus ile iki kişi yolculuk                   :  15€-50tl

5) 8 günde iki kişi günlük 50€ yemek yediğimiz varsayarsam:1320tl

Müzeler ve şehir içi metro kullanımı hariç iki kişilik temel ihtiyaçlarımız için 4023 tl gerektiğini görüyorum.


Temel ihtiyaçlar arasında kısabileceğim ne var; otelleri daha ucuza ayarlayamıyorum, özel banyosu olup da şehir merkezinde yer alan en ucuz otelleri araştırdım zaten, yiyecekten kıssam desem, aç mı gezicez yani? :)

Sırada eşimi bu geziye niyetlendirmek kalıyor. Benim her ne kadar çifte vatandaş olmamdan dolayı yurtdışına çıkışlarda sıkıntım olmasa da, o her defasında vize almak ve evrak toplamaktan artık şikayetçi. İnşallah ilerde eşimin nasıl çifte vatandaş olduğuyla ilgili de bir yazı yazarım :)

Hepinize iyi günler dilerim.

21/09/2016
bu arada seneyeki Octoberfest 15.09.2017 ile 01.10.2017 arasında olacak tahminen. Festival Münihte, planı şu şekilde revize edebiliriz:
24,25 eylül Münih
26,27 eylül Amsterdam
28,29 eylül Brüksel
30eylül 1ekim Paris.
Şayet ekimin ilk pazar günü Louvre ile Rodin müzelerine giriş bedava!. Ayrıca her ayın ilk pazar günü ORsay müzesi ve Picasso müzeleri vb.de giriş ücretsiz.
Böylece hem festivali görmüş hem de dünyaca ünlü müzelerine bedava girmiş oluruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder